Link-uri debate

Informatii utile

Competitii internationale pentru care ne pregatim

Printre cele mai importante competitii internationale de debate adresate institutiilor de invatamant superior se numara:

  • European Universities Debating Championship (EUDC)
    Competitie anuala adresata echipelor din universitatile din Europa. Foloseste formatul “British Parliamentary” (cu 4 echipe de cate 2 membri) si are loc la sfarsitul verii, in luna august. Editia curenta are loc la Tallin, Estonia (vezi Tallin EUDC 2017). Urmatoarea editie va avea loc la Edimburgh, Scotia (vezi Scottish EUDC 2018).
  • World Universities Debating Championship (WUDC)
    Este cea mai mare competitie de debate, dar si unul dintre cele mai mari evenimente studentesti din lume. Se desfasoara in formatul “British Parliamentary” si are loc in perioada dintre Craciun si inceputul lunii ianuarie. Editia curenta va avea loc intre 27 decembrie si 4 ianuarie la Ciudad de Mexico (vezi WUDC Mexico 2018). Urmatoarea editie va avea loc la Cape Town, Africa de Sud (vezi Cape Town WUDC 2019)

Vreti sa vedeti inregistrari video ale meciurilor de la aceste competitii? Cu siguranta veti fi impresionati de meciurile unora dintre cei mai spectaculosi debateri din lume. Pentru asta, folositi termeni de cautare precum “EUDC“, “WUDC” sau “Australs” pe Youtube, Vimeo sau alte site-uri de video-sharing.


Parteneri

Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti   Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, SNSPA       Facultatea de Management, SNSPA        International Advertising Association Romania


Ce spun cei care ne cunosc despre noi

Despre Ethos pot spune ca este un club concentrat pe esential, riguros, atent la detalii si orientat spre invatare. Ce se intampla acolo, de fapt? Se creeaza experiente de invatare in care unii participa direct iar ceilalti observa si, prin feed-back individualizat, se trag concluzii utile pentru toti. Nu se simuleaza, se aplica. Dezbarerile sunt cat se poate de serioase, temele atent alese, unele se axeaza pe valori sociale si au potential mare de conflict, altele sunt mai aride dar cu miza mare. Pasiunea nu lipseste, competitia ofera motivatie si este ingredientul principal al invatarii.  Recomand o astfel de scoala non-formala oricarui tanar care se gandeste la o cariera publica, indiferent de domeniu. Felicitari lui Dragos Dehelean pentru initiativa!

Ciprian Ciucu, lider politic (PNL)